VOILLÀ! 22.-24.10.

Palkittu Voillà!–ruokatapahtuma
rantautuu jälleen Turun jokirantaan 22.–24.10.2021

Jo viidennen kerran järjestettävä Voiveljien palkittu ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turun ravintolamaailmaa jälleen lokakuun lopussa. Tänä vuonna teemana on terävä läpileikkaus suomen uskomattoman hienosta ruokatarjonnasta aina pohjoisesta etelään, ja luvassa on taas ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia.

– Vuoden 2021 Voillà kerää Turkuun kotimaan parhaat maut ja Suomen eturivin ravintolaosaajat. Yhden viikonlopun aikana on poikkeuksellisen hieno mahdollisuus tutustua perinteisiin ja moderneihin saariston makuihin, nauttia Lapin puhtaista raaka-aineista ja äärimmilleen hiotuista urbaaneista makuelämyksistä. Jokaiseen kukkaroon sopivasta tarjonnasta löytyy varmasti mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen, kertoo Voiveljien keittiöpäällikkö Jarno Seppä.

Mukana tapahtumaa luomassa ovat kaikki kuusi omanlaistaan ravintolaa eri puolilla kaupunkia: jokisatamasta löytyvä Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä keväällä avattu Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda.

 

Charivari Wines,
Carsin & Friends,

Jasu Sohlberg, VOILLÀ!

Tiirikkala
23.10.2021


Tasting menu

Cadillac & luomutonic
Suolaisen makea appelsiinikeksi

Charivari Le Fruit Défendu 2019
Sinisimpukkaa ja Benella-kirjolohta

Charivari L'Amour Fragile 2018
Maa-artisokkaa, metsäsieniä ja siianmätiä

Charivari La Rose Sauvage 2020
Maissitortillaa ja karitsan savutartar

Charivari L'Aventure Nocturne 2018
Selleriä, poroa ja tryffeliä

Chateau Carsin Cadillac 2011
Roquefort-juustoa, valkosuklaata ja päärynää


Kasvisvaihtoehto

Cadillac & luomutonic
Suolaisen makea appelsiinikeksi

Charivari Le Fruit Défendu 2019
Kuningasosteria ja porkkalaa

Charivari L'Amour Fragile 2018
Maa-artisokkaa, metsäsieniä ja kaviarttia

Charivari La Rose Sauvage 2020
Maissitortillaa ja savumunakoisotartar

Charivari L'Aventure Nocturne 2018
Selleriä, confattua punajuurta ja tryffeliä

Chateau Carsin Cadillac 2011
Roquefort-juustoa, valkosuklaata ja päärynää

VOILLÀ!-tapahtuman aikaan Tiirikkalassa vierailee Carsin & Friendsin Jasu Sohlberg

Carsin & Friends on käsintehtyjen viinien maahantuoja, joka tuo Suomeen laadukkaita ja luonnollisesti valmistettuja viinejä suomalaiselta perhetilalta Chateau Carsinilta Bordeaux’sta, sekä muita autenttisia viinejä ystäviensä tiloilta. C&Flla tunnetaan jokainen tuottaja henkilökohtaisesti.

Jasun tarina Carsinin tiimissä alkoi vuonna 2015 hänen liittyessään sadonkorjuuporukkaan. Intohimo gastronomiaa kohtaan virtaa Jasun suonissa, ja hän kokee tehtäväkseen jakaa laadukkaiden viinien ilosanomaa eteenpäin.

Voillàan Jasu tuo mukanaan Chateau Carsinin toimitusjohtaja, osaomistaja ja viinintekijä Nea Berglundin Charivari-viinit. Charivarin viinit leikittelevät perinteillä ja vaalivat autenttisuutta, sekä puhtautta. Viinit tulevat luomutarhoilta, ne poimitaan käsin ja käyvät luonnon hiivoilla. Viinejä ei kirkasteta tai filtteröidä, vaan ne pullotetaan sellaisenaan. Etiketit on kuvittanut suomalainen Jenna Kunnas.

Charivari-viinien tarina alkoi siitä, kun palkka maksettiin viinirypäleinä, ja jatkuu yhtä mielenkiintoisena. Voillà!-tapahtuma tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden päästä maistamaan suomalaisen viinintekijän huipputuotteita, niille sopivia makupareja Tiirikkalasta ja kuulemaan miten suomalainen tarina jatkuu Ranskan Bordeaux’ssa.

Tasting järjestetään lauantaina 23.10. klo 18 (a´40€). Tuokio pitää sisällään aperitiivin, neljä 8cl kaatoa viiniä, jälkkäriviinin sekä Tiirikkalan makupalalajitelman. Tilaisuuden kesto on n. 1,5 -2h.

P.s. Paikkoja on rajallinen määrä, teethän varauksen nopeasti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@tiirikkala.fi . Varausta tehdessäsi mainitsethan kumpaan tastingiin osallistut, sekä mahdolliset erikoisruokavaliot.  

#voilla2021 @ruokatapahtuma_voilla @tiirikkala @charivariwines @jasuboi @chateaucarsin

Kaikkea mitä kaipaat

Satoja vuosia sitten Aurajoen läheisellä hienostoalueella nojasi liiteri aitaa vasten. Kukaan ei enää muista tarkkaa aikaa, jolloin liiterin leveät seinälaudat pystytettiin, mutta yhä ne ovat pystyssä ja seisovat viileän eleettömänä aitaa vasten. Tiirikkala toi vahvat maut ja väkevän tunnelman näiden ikiaikaisten seinien sisälle.

Tiirikkala on kaikkea mitä kaipaat.

Tilaa uutiskirje

TIIRIKKALASSA PALVELLAAN 

Ystävällisenä huomiona, 
otamme käyttöön koronapassin 28.11.
Tarkistamme passin kaikilta yli 16-vuotiailta, kaikkina vuorokauden aikoina. 
Kiitos yhteistyöstä ja ymmärryksestä.  

LOPPU- JA ALKUVUODEN POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT
20.12.                12-22
21.12.                12-22
22.12.                12-22
23.-12.               suljettu
24.12.                Perinteiset jouluglögit, mikäli joulurauha julistetaan yleisölle
25.12.                suljettu
26.12.                suljettu

27.12.                12-22
28.12.                12-22
29.12.                12-22
30.12.                12-22
31.12.                12-01
1.1.                    14-01
2.1.                    12-15-20

 

Loppiainen 6.1. suljettu,
7.1. avaamme ovet normaalisti, uuden ruokalistan kera!

MA suljettu
TI-TO 12-22 
PE-LA 12-24
SU 12-20

Ystävällisiä huomioita:
Keittiö on avoinna ti-la 21:30 asti, sunnuntaisin 19:30 asti. 

Sunnuntaisin tarjolla brunssi klo 12-15.
Suosittelemme pöytävarausta.


Vähätori, Linnankatu 3, 20100 Turku
puh. 020 7417 337, info@tiirikkala.fi

Kiireaikoina tavoitat meidät puhelimella vaihtelevasti. Muista myös online-pöytävaraus!